發新話題

Hi-Matic AF大問題

試完,電池應該冇問題
下面粒制按左,mount雞位依然卡實:Q

機係呢一部,睇佢condition又唔覺話有問題
http://page9.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/k55607494

Wellcome to AhShinG's Storeroom

引用:
原帖由 ahshing 於 18 / 10 / 2008 12:52 發表
試完,電池應該冇問題

http://page9.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/k55607494
試下入一筒唔要既菲林再開機試試~

引用:
原帖由 ahshing 於 18 / 10 / 2008 12:52 發表
試完,電池應該冇問題
我記得如果用timer 影, 步驟是  load 菲林(不可以再mount雞)----> 拉timer(自動hold響下面)----> 按shutter(自動hold實)----> timer 即時自動回位--->shutter 自動回彈(突返起)---> shoot

你似係卡住係--> timer 即時自動回位--->shutter 自動回彈(突返起)---> shoot
正常是因為冇電, 如果唔得, 搵過部唔難:)  good luck

引用:
試完,電池應該冇問題

eeee, 佢張相個 shutter 掣已經按左, hold住了:L :L

引用:
原帖由 lain 於 18 / 10 / 2008 13:06 發表

eeee, 佢張相個 shutter 掣已經按左, hold住了:L :L
即係要拎去整?
還是整得冇得整?換過部?
Wellcome to AhShinG's Storeroom

成成
你部機個自拍掣未復位
正常位係咁...
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
攝影窮三代  
單反毁一生

自拍開始前的位置
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
攝影窮三代  
單反毁一生

呢部機AF只可hold住一次
hold咗後無得解除....又哂一張片:L :L :L
攝影窮三代  
單反毁一生

咁睇黎我都係要拎去整整了:L

引用:
原帖由 wwc 於 18 / 10 / 2008 13:49 發表
成成
你部機個自拍掣未復位
正常位係咁...
yes
仲差少少先到原位, check過電真係冇問題? 因為冇電開timer影,部機開唔到快門, 就係會咁卡住ga
我諗買過 <200$ 好過整 >300$, 除非部機有特別價值la

Hong Kong Minolta User Group (HKMUG) » Minolta / KM 輕便相機 » Hi-Matic AF大問題
發新話題