發新話題

『隨拍』 Carl Zeiss Jena Flektogon 35 2.4 試拍

Carl Zeiss Jena Flektogon 35 2.4 試拍

(用於Nikon D90)

寄到來了!
還有買了一個最cheap的adapter
雖然我知道M42用在nikon是不能夠無限遠對焦
但我不知道這個利害的adapter竟然把我的 focusing distance 侷限在 10 - 60 cm
也就是說, 我隨了macro以外甚麼都不用拍了
唯有等待返港試試買一個好點的adapter.

試拍幾張:

1. 在試機身picture mode

2. 在試focusing

3. 都是試focusing

4. 試散景

5. 試sharpness

6. 試...感覺.

7. 這就是我那最遠對焦距離...............囧.

8. 試用liveview影

喜歡
不過要解決那個對焦距離問題

本帖最近評分記錄
  • killer 功勛 +2 感謝你貼出寶貴圖片的分享! 13 / 5 / 2009 22:02

解決唔到的話
我幫你平平地接左佢

回復 2# 的帖子

畀你快左一步..............................................

呢支野真係好得wor

攪到我都想食菜

引用:
原帖由 ef8 於 13 / 5 / 2009 21:44 發表
畀你快左一步..............................................
你地2個都唔使諗

我會問佢借住黎俾我用住先

我捕緊呢支好耐,但支支都唔啱價....

Ann, d 相正呀.......抵請餐茶啦啩............
藍天的一方
我無中國國藉!

#5,6 好正呀 ...師姐留返自用好d

引用:
原帖由 bluesky 於 13 / 5 / 2009 21:54 發表
Ann, d 相正呀.......抵請餐茶啦啩............
又係你放毒

Hong Kong Minolta User Group (HKMUG) » 作品發表 » Carl Zeiss Jena Flektogon 35 2.4 試拍
發新話題