14 12
發新話題

Dimage X1 DC

Dimage X1 DC

bid 左部X1 DC 仔,幾奇怪的, ISO最高得200 (可能因為有anti-Shake諗住夠照吧!),自拍制又收得鬼死咁埋,手感真係唔講得上好,但有連拍同progressive drive喎!有D“應有就無,唔應有就有的感覺”,同埋無manual focusing...focus 時看不到光圈快門值(唔知係咪有但我唔曉較,未有時間睇manual)...覺得如果新機買就真係唔多值。 好似講到佢好差咁添!;P
但就真係幾靚仔囉,D色都好好,D粉紅唔會瘀色。話晒都是KM臨收工前的出品,捧捧場!

progressive photo...
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

恭喜晒~
再影多d相同我們分享吧~

what is progressive drive?
i also have X1
thanks
MINOLTA A9+VC9, A7+VC7, TC-1, KM Dimage X1

引用:
原帖由 conniekim512 於 24 / 12 / 2006 01:18 發表
what is progressive drive?
i also have X1
thanks
有四個模式的, 在advance mode 內較.
1. uhs (ultra high speed) 連拍
2. progressive 較慢的連拍
3. uhs ??? (9 snap 一張相)
4. progressive ???(9snap 一張相)

上面的相就是用progressive 9 in 1 影的

老實講,如果唔係為紀念性,都唔會入架野,ISO200完全接受唔到,畫質唔係好掂,基本上只可在大陽光底下用。我架老爺canon s40相比s40真係贏九條街

引用:
原帖由 kcpun 於 14 / 6 / 2007 02:49 發表
老實講,如果唔係為紀念性,都唔會入架野,ISO200完全接受唔到,畫質唔係好掂,基本上只可在大陽光底下用。我架老爺canon s40相比s40真係贏九條街
哈哈!乜咁激動。
我都有X1,老實講,確實真係有唔少缺點,你講o既我完全贊同,而且仲要係對焦慢到震,夜盲,read write相都唔快,耗電量驚人,但就係為紀念,已經足夠殺死我喇。:P

引用:
原帖由 hokafai 於 14 / 6 / 2007 13:54 發表

哈哈!乜咁激動。
我都有X1,老實講,確實真係有唔少缺點,你講o既我完全贊同,而且仲要係對焦慢到震,夜盲,read write相都唔快,耗電量驚人,但就係為紀念,已經足夠殺死我喇。:P
Minolta die hard fan.
織完美冷底是要一段時間的!

引用:
原帖由 hokafai 於 14 / 6 / 2007 13:54 發表

哈哈!乜咁激動。
哈哈哈﹐家輝﹐我覺得 X1 好靚架﹐原來係好睇唔好“駛”...想當年我有部 X20﹐都係年鬆D就打左柴...:L

引用:

哈哈!乜咁激動。
之前仲諗緊入唔入,1k頭有交易
而家即縮:

引用:
原帖由 oillau 於 14 / 6 / 2007 15:41 發表

哈哈哈﹐家輝﹐我覺得 X1 好靚架﹐原來係好睇唔好“駛”...想當年我有部 X20﹐都係年鬆D就打左柴...:L
我部又OK喎,用左2-3年,影左勁多辦相
除左SONY果單爆鑊入過廠,而家都仲100%work

Hong Kong Minolta User Group (HKMUG) » Minolta / KM 輕便相機 » Dimage X1 DC
 14 12
發新話題