發新話題

Hi-Matic AF-D

引用:
原帖由 chunster 於 12 / 1 / 2007 23:38 發表

I do the same thing sometimes.
Wow, give me five, brother !

引用:
原帖由 oillau 於 12 / 1 / 2007 23:39 發表

Wow, give me five, brother !
織完美冷底是要一段時間的!

引用:
原帖由 oillau 於 12 / 1 / 2007 23:32 發表

撥過片杆過唔過到片呀﹖要過左片先落到失打喎~
過左片...按失打無乜feel, 無聲的
機頂有個格仔顯示個1字

引用:
原帖由 alvin0808 於 13 / 1 / 2007 00:08 發表

過左片...按失打無乜feel, 無聲的
機頂有個格仔顯示個1字
呢款機仔o既shutter聲都幾細下的,你可以試下犧牲一格菲林,將鏡頭指向自己,望下上左片後按快門掣時,鏡頭裡面係咪有光圈葉開合的動作,如果有,咁即係代表部機未死,可以試下拎出去玩下,影完成筒相之後等沖曬就知最終結果係如何了。

至緊要唔好漏光~

祝 Alvin 兄好運﹗

引用:
原帖由 hokafai 於 13 / 1 / 2007 02:13 發表

呢款機仔o既shutter聲都幾細下的,你可以試下犧牲一格菲林,將鏡頭指向自己,望下上左片後按快門掣時,鏡頭裡面係咪有光圈葉開合的動作,如果有,咁即係代表部機未死,可以試下拎出去玩下,影完成筒相之後等沖 ...
嘻...犠牲左一筒菲林...
衰左...
請問各位高手...部機拎去邊整會好d呢?

引用:
原帖由 alvin0808 於 13 / 1 / 2007 10:55 發表

嘻...犠牲左一筒菲林...
衰左...
請問各位高手...部機拎去邊整會好d呢?
Why? What happened? Was it user error or are you sure the camera is defective? This model is usually very reliable.
織完美冷底是要一段時間的!

我都想知點樣唔得?

引用:
原帖由 hokafai 於 13 / 1 / 2007 02:13 發表

呢款機仔o既shutter聲都幾細下的,你可以試下犧牲一格菲林,將鏡頭指向自己,望下上左片後按快門掣時,鏡頭裡面係咪有光圈葉開合的動作,如果有,咁即係代表部機未死,可以試下拎出去玩下,影完成筒相之後等沖 ...
我跟住師兄講...見塊光圈葉唔郁...
咁係唔係=壞左

引用:
原帖由 chunster 於 12 / 1 / 2007 23:43 發表

五五五五五五五五五五五五五五五五五五 :P

Hong Kong Minolta User Group (HKMUG) » Minolta / KM 輕便相機 » Hi-Matic AF-D
發新話題