39 1234
發新話題

Hi-Matic AF-D

引用:
原帖由 alvin0808 於 12 / 1 / 2007 23:20 發表
我入到菲林啦...不過按制無反應...
部傻瓜機難用過部d5d>.<
見到你咁講我覺得自己好老:Q:Q:Q...just kidding!

引用:
原帖由 alvin0808 於 13 / 1 / 2007 16:27 發表

我跟住師兄講...見塊光圈葉唔郁...
咁係唔係=壞左
如果唔想sine未影個d, 你收返筒菲林留尾
支後打開個蓋睇下入面d運作ok唔ok
姐係打開個蓋拉杆,按shutter

引用:
原帖由 piusx 於 13 / 1 / 2007 19:30 發表

五五五五五五五五五五五五五五五五五五 :P
Welcome to the "Shutter Sound Appreciation Club"!! Are there anymore of you out there?
織完美冷底是要一段時間的!

引用:
原帖由 chunster 於 14 / 1 / 2007 03:59 發表

Welcome to the "Shutter Sound Appreciation Club"!! Are there anymore of you out there?
哈哈哈﹐或者有都唔好意思講...

鳴鳴...琴日已經俾左個高人check...
佢話d部機唔通電...快門d油又好似乾左...

拆左佢...自己修理先

引用:
原帖由 oillau 於 15 / 1 / 2007 00:24 發表

哈哈哈﹐或者有都唔好意思講...
hahaha;P
同好

我部 Hi-matic AF-2 係 bid 番o黎o既, 開頭試機, 唔入菲林開住蓋都影到 (唔知有冇問題???), 見到 d 葉郁, 再試對光同暗野影, 見到快門速度有分別, 應該 ok, 之後先入菲林, 不過仲未去晒, 唔知得唔得...

P.S. 關o左蓋之後冇菲林按 shutter 個快門都有反應! 不過先要過片到 "1" (同有菲林一樣)
3xi, 4, 5D, 807si

引用:
原帖由 stopwind 於 19 / 1 / 2007 20:29 發表
我部 Hi-matic AF-2 係 bid 番o黎o既, 開頭試機, 唔入菲林開住蓋都影到 (唔知有冇問題???), 見到 d 葉郁, 再試對光同暗野影, 見到快門速度有分別, 應該 ok, 之後先入菲林, 不過仲未去晒, 唔知得唔得...

P.S. 關 ...
無問題,無菲林影唔到的話,我地齌聽shutter聲就要晒菲林架啦!

引用:
原帖由 piusx 於 19 / 1 / 2007 20:35 發表

無問題,無菲林影唔到的話,我地齌聽shutter聲就要晒菲林架啦!
Another member of the "Shutter Sound Appreciation Club"!!
織完美冷底是要一段時間的!

Hong Kong Minolta User Group (HKMUG) » Minolta / KM 輕便相機 » Hi-Matic AF-D
 39 1234
發新話題