11 12
發新話題

牛長請進,有事請教

牛長請進,有事請教

想問下你買個 Pixel 無線引閃,接收器下面係咪咁樣?

我見網頁上應該係咁樣。。

可以插入機頂 hotshoe,但我買呢個就一定插唔入。。model number 無錯係 for Sony,返到嚟先發覺。。

雖然唔影響使用(吊吊 fing 囉),但想知你個係點樣。。

Thanks..!
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

我係呢款(上圖)

最上面果款好似係 for 單點閃腳喎
酋長森林遊記 ~ https://picasaweb.google.com/pennysbag

遇過風風雨雨 才能有我現在
庭園一花一草 誰人悉心灌溉
但我即將遠去 也有百般感慨
這景象 這姿彩 難替代

引用:
原帖由 pennysbag 於 27 / 10 / 2010 19:47 發表

我係呢款(上圖)

神酋, how much for it????

buy it @SSP???

thx
用攝影黎寫 "龍兔豬"的日記!!!!!

引用:
原帖由 pennysbag 於 27 / 10 / 2010 19:47 發表

我係呢款(上圖)

咁即係包裝啱,但係個陷錯咗啦。。等我聽日打個電話問問佢先。。

唔該哂。。

引用:
原帖由 littlefat69 於 27 / 10 / 2010 20:44 發表

神酋, how much for it????

buy it @SSP???

thx
瑩x,港幣280。。

但係留意只可以用喺 58,56,36,同埋兩支微距閃燈。。

引用:
原帖由 Eagol 於 27 / 10 / 2010 22:05 發表

瑩x,港幣280。。

但係留意只可以用喺 58,56,36,同埋兩支微距閃燈。。
F46am cant??

引用:
原帖由 littlefat69 於 27 / 10 / 2010 22:40 發表

F46am cant??
我貪方便帶咗支20閃去試,係唔得嘅。返嚟試過支58 同埋 Minolta 支3600HS(D),兩支都 ok 嘅。。

佢嘅網頁都係咁講,你可以睇下“兼容設備”個度。。

http://www.pixelhk.cn/proShow.aspx?id=77&sortid=2172

引用:
原帖由 Eagol 於 27 / 10 / 2010 23:29 發表

我貪方便帶咗支20閃去試,係唔得嘅。返嚟試過支58 同埋 Minolta 支3600HS(D),兩支都 ok 嘅。。

佢嘅網頁都係咁講,你可以睇下“兼容設備”個度。。

http://www.pixelhk.cn ...
快門同步得1/320???

canon可以1/8000???

引用:
原帖由 littlefat69 於 28 / 10 / 2010 00:04 發表

快門同步得1/320???

canon可以1/8000???
canon 果個係同步器,貴好多o架。。

引用:
原帖由 Eagol 於 28 / 10 / 2010 00:30 發表

canon 果個係同步器,貴好多o架。。
好似無sony........

Hong Kong Minolta User Group (HKMUG) » 配件和其他週邊產品 » 牛長請進,有事請教
 11 12
發新話題