發新話題

大家會唔會買sony 部a7 /A7R 來活化番手上果堆mf 鏡海

引用:
原帖由 Eagol 於 6 / 12 / 2013 09:48 發表
有啲人無錢買 A7 都一樣要挨麵包o架。。

我會覺得係 " 個人選擇多過是否富貴與貧窮 "
影相, 吹水一樂也 !
my blog
http://hk.myblog.yahoo.com/qsbenyuen

我見伯老会A7好似標15蚊, 係咪套裝價來的? 单机係咪平好多?大陸單机好似卖9千個大羊

伊個星期睇咗好多A7/A7R 网頁同D相, 感覺配原廠鏡同新菜味道都是超現代, D色同反差都多咗唔只DD, 塑胶味比阿林怕事仲勁. 配D老鏡反而仲okD,
之前我見sorry單反都有同样感覺
大家有冇用MC鏡试?

引用:
原帖由 wwc 於 6 / 12 / 2013 09:14 發表
買A7係要捱麵包嘅!
我都好緊, 捱緊麵包...

捱麵包先至係富貴, 食依家D麵包似食空氣, 食幾個先夠飽
本帖最近評分記錄
  • wowodog 功勛 +1 你的發言非常精彩,請再接再勵! 9 / 12 / 2013 09:50

引用:
原帖由 minolkin1 於 8 / 12 / 2013 23:59 發表
我見伯老会A7好似標15蚊, 係咪套裝價來的? 单机係咪平好多?大陸單机好似卖9千個大羊

伊個星期睇咗好多A7/A7R 网頁同D相, 感覺配原廠鏡同新菜味道都是超現代, D色同反差都多咗唔只D ...
健哥,你睇番Ken哥既試機相, 佢有用A7配上MC鏡影, 好得架

引用:
原帖由 CVN 於 9 / 12 / 2013 09:29 發表
捱麵包先至係富貴, 食依家D麵包似食空氣, 食幾個先夠飽
依家D麵包賣好貴, 又唔抵飽, 所以我自己整麵包囉....

引用:
原帖由 jessie1218 於 9 / 12 / 2013 18:55 發表

依家D麵包賣好貴, 又唔抵飽, 所以我自己整麵包囉....
電費,水,原材料不見得平過鋪頭嗰啲喎
影相, 吹水一樂也 !
my blog
http://hk.myblog.yahoo.com/qsbenyuen

引用:
原帖由 jessie1218 於 9 / 12 / 2013 18:54 發表

健哥,你睇番Ken哥既試機相, 佢有用A7配上MC鏡影, 好得架
我個D係解毒相
我唔係教師, 又唔係警察, 我叫呀Ken

除咗shutter制同前轆位置唔好之外, 大家玩咗A7 插手動鏡咁耐覺得好唔好用, 比起三叔NX10/20如何 ?
用手動鏡要放大來對焦係按邊個制的?

引用:
原帖由 minolkin1 於 30 / 12 / 2013 22:15 發表
除咗shutter制同前轆位置唔好之外, 大家玩咗A7 插手動鏡咁耐覺得好唔好用, 比起三叔NX10/20如何 ?
用手動鏡要放大來對焦係按邊個制的?
大部份制可以自己set

Hong Kong Minolta User Group (HKMUG) » Minolta 手動相機及鏡頭(MF) » 大家會唔會買sony 部a7 /A7R 來活化番手上果堆mf 鏡海
發新話題