發新話題

有關 Dynax 9 無線閃燈設定 ( 原文源自茶居 > 買左件新玩具)

影多d靚相

恭喜恭喜, 有新玩又可以圓心願,
你係咪食左 Kinda 出奇蛋朱古力呢?;P ;P ;P ;P
咁大個人都重岩?
藍天的一方
我無中國國藉!

偉哥, 最衰我唔知你要, 我有一個係到, 放埋左幾年, D7同7xi用到, 但D5D唔得.

個時係想做home studio玩2~3閃, 但到而家都只得5600.:L :L

其實可唔可以5600 + 5400/3600 一齊用?

靜坐常思己過.......閒談莫說人非

引用:
原帖由 pamfai 於 16 / 4 / 2007 22:36 發表
偉哥, 最衰我唔知你要, 我有一個係到, 放埋左幾年, D7同7xi用到, 但D5D唔得.

個時係想做home studio玩2~3閃, 但到而家都只得5600.:L :L

如果響studio無其它閃燈影響,5600又好,5400又好,3600又好,用唔到minolta內置wireless flash mode的話,都可以加普通slave flash sensor,自己手動set閃燈輸出一樣可以玩到。

引用:
原帖由 hokafai 於 16 / 4 / 2007 19:49 發表

咁其它舊閃燈又得唔得呢?
淨係支5600D唔得,D7D用舊燈又係唔掂,係唔係都Full power輸出

引用:
原帖由 pamfai 於 16 / 4 / 2007 22:36 發表

唔係D機就可以用,我重未試用熱靴轉腳,如果得就過癮囉,拉架都有三燈齊發

引用:
原帖由 santabenny 於 16 / 4 / 2007 19:47 發表

但係連舊款過佢既 800si 都得喎 ! 奇怪...:o
Benny兄係咪有少少我講得唔清楚呢,我原意係話9D遙控唔到5600D,但放在機頂就得,加左引發器又可遙控到5600D,如果800si可遙控5600D咁就俾Minolta吹脹勒

引用:
原帖由 d9m 於 16 / 4 / 2007 12:56 PM 發表

Benny兄係咪有少少我講得唔清楚呢,我原意係話9D遙控唔到5600D,但放在機頂就得,加左引發器又可遙控到5600D,如果800si可遙控5600D咁就俾Minolta吹脹勒
你都 confuse 我啦,邊有 9D 架?

你想講 D9 呀.........
藍天的一方
我無中國國藉!

引用:
原帖由 bluesky 於 17 / 4 / 2007 09:07 發表

你都 confuse 我啦,邊有 9D 架?

你想講 D9 呀.........
哈哈哈﹐藍天兄壞勒﹐捉偉哥“字蚤”﹐未“屎”過定啦你﹐哈哈哈~

引用:

pamfai 兄﹐如果你唔介意﹐不如...放俾小弟啦﹐因為小弟o岩用...:$

Hong Kong Minolta User Group (HKMUG) » Minolta / KM 自動相機及鏡頭(AF) » 有關 Dynax 9 無線閃燈設定 ( 原文源自茶居 > 買左件新玩具)
發新話題